The Stovebolt Page Forums Home | FAQ | Forum | Swap Meet | Gallery | Tech Tips | Events | Features | Search | Hoo-Ya Shop
Helping out ...


EVENTS

Check in for status!

Jump over to the Events Forum, to post events -- new ones or the ones we have been enjoying for some time.
Look to see what's been cancelled or postponed.

Encourage one another!

Stovebolt Site Search
 
Old Truck Calendars
Months of truck photos!
Nothing like an old truck calendar

Stovebolt Calendars

Check for details!


Who's Online Now
15 members (49nut, archburycontrol, 3B, 68ironhead, BJF52, 2ManyTrucks), 184 guests, and 6 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Forum Statistics
Forums50
Topics118,922
Posts951,903
Members43,289
Most Online1,229
Jan 21st, 2020
Image Posting Policy
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Page 2 of 2 1 2
Re: The day nothing worked: a tale of turnsignals and brakelights
#87881 Sat Dec 01 2001 02:28 PM
Joined: Apr 2000
Posts: 81
6
Wrench Fetcher
Had a similiar problem once, caused by a bad ground at the device. Some turn signal and or brake housings are grounded by the screws or bolts that hold them to the truck. Same with the bulbs, remove them and clean all terminals. Grounds are extremely important! Hope this helps. grin


If at first you don't succeed, get a bigger hammer.


1941 Pontiac business coupe
1947 Chev Coupe
1969 GTO ragtop
Re: The day nothing worked: a tale of turnsignals and brakelights
#87882 Sat Dec 01 2001 02:34 PM
Joined: Apr 2000
Posts: 81
6
Wrench Fetcher
Considering that there is 3 hour time diff., between Oregon and where these posts go, what are we doing up at this hour? grin

I'm working a little O.T. and posting on my breaks and slow time.
wink

[ 12-01-2001: Message edited by: 6T2Burb ]


If at first you don't succeed, get a bigger hammer.


1941 Pontiac business coupe
1947 Chev Coupe
1969 GTO ragtop
Re: The day nothing worked: a tale of turnsignals and brakelights
#87883 Sun Dec 02 2001 05:02 AM
Joined: Jul 2001
Posts: 140
G
gmcfan Offline OP
Shop Shark
I got it figured out. The aftermarket turn signal unit is toast. I also figured out why the front turnsignals were coming on at the same time. The front turn signal harness under the hood had been chopped and re-connected probably more than once, and over time, opening and closing the hood worked the tape off of the wiring, and they shorted against each other. I fixed this, and now everything works fine. The fuse block is set up for a hazard switch, but this truck didnt come with one. And yep, this is the same 1962 GMC truck that I have toiled over for the last 4 1/2 years. smile smile smile

Page 2 of 2 1 2

Moderated by  Rusty Rod 

Link Copied to Clipboard
Home | FAQ | Forum | Swap Meet | Gallery | Tech Tips | Events | Features | Search | Hoo-Ya Shop
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.4